Zijwand Markeringen

Heeft u zich ooit afgevraagd wat al die cijfers en letters op de zijkant van uw band betekenen? Er is veel meer informatie op een zijwand van de band dan u zich realiseert.

Ten eerste helpen deze gegevens om de grootte en specificaties van de band te identificeren. Ten tweede laat het zien welke eigenschappen de band heeft volgens de Europese normen. Als u de letter 'E' ziet, kunt u er zeker van zijn dat de band voldoet aan de noodzakelijke Europese wetgeving. De zijwand toont ook de week en het jaar dat uw band werd vervaardigd.

Volgens richtlijnen is het niet onwettig om banden te kopen met een lagere/ hogere laadcapaciteit of snelheidswaarde, maar het wordt niet aanbevolen voor de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers. Als u niet zeker bent, raadpleeg dan de handleiding van uw voertuig of bel met BandenProf Huizen, wij zullen u graag helpen.

 

Wat is van belang om te weten:

 

 205/ 55 R 16 91V.

A.Bandbreedte - De allereerste waarde, 205, staat voor de breedte van de banden van uw auto. Het is in millimeters, en betreft de afstand van zijwand tot zijwand.

 

B. Hoogte/ Breedte verhouding - Rechts ernaast staat het cijfer 35 voor de Hoogte/ Breedte verhouding van de band. Deze waarde is in feite een percentage van de dwarsdoorsnede van de banden tot de breedte. Zoals, in dit geval, is de hoogte van de banden 55% van zijn breedte.

 

C. Wieldiameter - 'R' staat voor Radiaalband en 16 is de hoogte van het wiel in inches.

 

D. Laadindex - '91' is de belasting index van de band. In dit geval kan deze specifieke band 645 kg dragen.

 

E. Snelheidsbeoordeling – De laatste letter 'V', geeft de snelheidscodering weer. Het laat zien hoe snel uw auto kan gaan met deze band. In dit geval geeft de 'V'-classificatie een maximale topsnelheid van 240 km per uur.

 

Hogere belasting indexen en verschillende snelheidscoderingen -

Het is mogelijk om een ​​band te monteren met een hogere belastingindex en een ander snelheidsniveau dan de waarden die worden vermeld in het handboek van uw voertuig. Nadeel is dat dit kan leiden tot meer brandstofverbruik en bandenstoringen kan veroorzaken.


Loopvlakslijtage-indicatoren (TWI)


De meeste moderne banden worden geleverd met een gemakkelijk af te lezen indicator voor slijtage van het loopvlak. Dit zijn de kleine blokjes in het loopvlak van de band. Telkens wanneer u ziet dat het loopvlak van de banden in de buurt komen van deze blokjes, geeft dit aan dat de banden van uw auto bijna geen wettelijke minimale profieldiepte hebben.

Neem contact met ons op als u nog niet zeker bent of als u zich niet op één bepaald bedrijf concentreert. BandenProf Huizen is er altijd om u te helpen. Onze experts helpen u bij het kiezen van het beste product, afhankelijk van wat u nodig heeft. Bel ons nu of rij even naar onze vestiging