Winter Banden

Winter weer zorgt ervoor dat u als bestuurders meer rekening moet houden met de weg omstandigheden. Sneeuw en ijzel verminderen grip en meer kans dat u geen controle over de auto heeft. De enige manier om deze problemen te verminderen is het aanbrengen van winterbanden in Huizen. In onze vestiging, BandenProf Huizen, vindt u een grote variëteit aan winterbanden.

Hoe helpen winterbanden op gevaarlijke, met sneeuw bedekte wegen?

Winter banden zijn in veel opzichten vrij verschillend van banden.

1. Zachtere loopvlak compound

Het loopvlak van een winterband is samengesteld van een zachte rubbersamenstelling met toevoeging van een hoger percentage van natuurlijke rubber. Ook de aanwezigheid van hoogwaardige aromatische oliën en elastomeren zorgt ervoor dat de band vocht behoudt, zelfs bij lage temperaturen. Gewone banden verliezen flexibiliteit en scheuren bij temperaturen onder de 7 °c, maar winterbanden behouden hun soepelheid onder dezelfde omstandigheden.

Hoe is het nuttig?

Het zachtere loopvlak buigt gemakkelijk, dus het helpt met meer grip op een koud, nat, glad en winters wegdek. Winter banden in Huizen zijn uw beste optie om te rijden op wegen met sneeuw en ijs.

2. Hydrofiele materialen

Hydrofiele materialen gemengd in een winterband rubber compound helpt bij het behoud van een grip op natte oppervlakken. Sneeuw bedekte wegen kunnen zeer glad zijn, vooral wanneer sneeuw gaat smelten.

Hoe is het nuttig?

Het woord 'hydrofiele' betekent absorberen. Wanneer het rubber in deze banden in contact komt met natte oppervlakken, de statische aantrekkingskracht tussen het water en rubber molecuul, helpt bij het genereren van wrijving.

3. Gespecialiseerd loopvlak

Het ontwerppatroon van een winterband draagt ​​bij aan het behoud van een hoge mate van tractie. Het loopvlak heeft diepe en dicht opeengepakte groeven. Deze groeven fungeren als ruimtes waar sneeuw zich ophoopt en comprimeert.

Hoe is het nuttig?

Verdichte sneeuw heeft de neiging om grip op losse sneeuw, waardoor meer wrijving ontstaat voor de banden. In gladde oppervlakken, hogere tractie is beter en noodzakelijk. Wanneer je met winterbanden rijdt in Huizen, blijf je veilig ondanks de uitdagingen die winters weer met zich mee brengt.

Winter banden modellen

Bij BandenProf Huizen adviseren wij onze klanten met de juiste keuze aan winterbanden.

ContinEntal CONTIWINTERCONTACT TS 850

  • Het reactieve remmen verzekert korter stop afstanden terwijl de reactie bij het sturen superieure blijft.
  • Verminderde rolweerstand verhoogt de kilometerstand. CONTIWINTERCONTACT TS850 is een uitstekende optie voor winter autobanden in Huizen voor automobilisten die zich druk maken over levensduur en afgelegde kilometers.

MICHELIN ALPIN 5

  • Een uniek profiel biedt meer grip op sneeuw. Hetzelfde profiel biedt weerstand tegen Aqua planning.
  • Geraffineerde profiel compound in Alpin 5 optimaliseert de band prestaties bij temperaturen onder de 7 °C.

Dunlop WINTER SPORT 5

  • De banden houden een hoge zijdelingse grip op gladde oppervlakken door de aanwezigheid van schuine groeven in het midden. Deze groeven verhogen veiligheid en grip op de oppervlakken.
  • Verhoogde aantal blokken in het loopvlak ontwerp bieden extra randen die zich vast bijten op het wegdek, waardoor het verbeteren van tractie op natte gladde oppervlakken.

Maar banden van BandenProf Huizen

Onze vestiging in Huizen slaat een groot aantal winterbanden op. Bij ons krijgt u de beste winterband prijs. Dus, bezoek ons vandaag nog!