Wielen Balanceren

Boek uw service

 

Wheel Balancing

Bandenprof huizen begrijpt het belang van een goede wiel balans in het waarborgen van de optimale bestuurbaarheid van een auto. Als zodanig hebben we een speciale afdeling voor balanceren van wielen in Huizen.

U bent welkom met uw auto op onze vestiging op elke dag tussen maandag en vrijdag voor een nauwkeurige en gemakkelijke wiel balancering. Wij hebben bandenspecialisten om ervoor te zorgen dat u trillings vrij rijdt.

Basisprincipes van Balanceren van wielen

Wiel balans is niets anders dan de gelijkmatige verdeling van de massa over de hele omtrek van een band. Zoals u weet, het primaire ingrediënt in het proces van de productie van een band is rubber. Als een smeedbaar compound, rubber is gevoelig voor vervorming onder druk.

Het gebeurt vaak dat specifieke vlekken op een band accumuleren meer massa dan anderen, wat resulteert in de vorming van afwisselende zware en lichte vlekken.

Wiel balanceren lost dit probleem op en zorgt ervoor dat de gewichtsverdeling evenredig is. Er zijn drie manieren waarop onze bandenspecialisten dat kunnen bereiken:

  • Statisch balanceren
  • Dynamisch balanceren

In onze vestiging gebruiken we alle twee methoden omdat ze nauwkeuriger zijn en een lagere doorlooptijd hebben. Onze bekwame bandenspecialisten zijn uitgerust met de nieuwste Balanceermachines voor het uitvoeren van Balanceren van wielen in Huizen tot in de perfectie.

Wanneer is Balanceren van wielen nodig?

De algemene richtlijn is om uw auto tweemaal per jaar aan te bieden voor het balanceren van uw wielen. De meeste van onze klanten doen dit al bij een bandenwissel en laten dan direct de wielen uitlijnen.

Echter, in specifieke gevallen, moet u misschien uw auto brengen naar onze vestiging als u een stoeprand heeft geraakt uw wilen balanceren en ook de controle van uw uitlijning in Huizen. Er zijn een paar symptomen van wiel onbalans die je niet mag negeren tegen elke prijs.

  • Verstelbaar draagvlak: aangezien een trillende band een ongelijke massaverdeling heeft, draagt hij anders op verschillende plekken. Continu rijden met trillende wielen leidt tot onregelmatige loop slijtage over de omtrek van een band.
  • Overmatig brandstofverbruik: auto's met trillende wielen hebben een verhoogde brandstofverbruik met maar liefst 10%.
  • Onophoudelijke trillingen: als je constant trillingen voelt in je stuur, of in je stoel, is het misschien een goed idee om je auto onmiddellijk te laten balanceren bij BandenProf Huizen.

Waarom wachten als u er last van heeft?

U kunt nu afscheid nemen van trillingen in uw auto met Bandenprof Huizen in de stad. Boek vandaag nog een afspraak met ons en ervaar de diensten zoals nooit tevoren.