Wieluitlijning

Boek uw service

 

wheel alignment

Bij BandenProf Huizen zijn wij gespecialiseerd in banden en het uitvoeren van alle banden-gerelateerde diensten. Wieluitlijning is een van onze belangrijkste expertise gebieden. Onze specialisten hebben de ervaring om uw auto weer goed uit te lijnen. Dit doen wij volgens fabrieks normen. Door onze jarenlange ervaring krijgen wij de meest geavenceerde auto’s op onze uitlijnbrug.

Onze wieluitlijning in Huizen is niet alleen de best-in-class qua nauwkeurigheid, maar ook in prijs. Wij begrijpen dat diensten zoals deze essentieel voor elke auto en eigenaar om zo extra uitgaven aan banden tot een minimum te beperken.

Het goede nieuws is dat je nu gebruik kan maken van de beste wieluitlijning in Huizen tegen een prijs die vergelijkbaar is met andere.

Wat is wieluitlijning?

Voor de niet-ingewijden, wieluitlijning verwijst naar de hoek waarop de wielen zijn ingesteld. Wanneer een auto nieuw is het is over het algemeen perfect recht en loodrecht uitgelijnd. Door dagelijks met uw auto te rijden hebben hobbels, kuilen in de weg maar ook stoepranden een impact op de uitlijning.

In tegenstelling tot wat het klinkt, verkeerde uitlijning van de wielen is niet een probleem met de wielen zelf; integendeel, het is een symptoom van een out-of-shape van uw stand van de wielen.

Tekenen van niet goed uitgelijnde wielen

Nadelen van onjuiste wieluitlijning:

  • Het brandstofverbruik van uw auto zal omhoog gaan. In extreme gevallen kan het stijgen met maar liefst 20%.
  • Oneffen loopvlak slijtage op uw banden. U merkt dit pas als u een geluid hoort wat lijkt op een kapotte wiellager.
  • De remmende afstand van uw auto zal ook toenemen dankzij de oneffen loopvlak slijtage en vervormde wiel hoeken.
  • U zult ook merken dat uw auto gaat trekken naar een bepaalde richting. Het is vooral merkbaar nadat u een steile bocht neemt.
  • Uw stuurwiel is uit het midden.
  • Voortzetting van het rijden op niet uitgelijnde wielen zet immense druk op de motor en het vering systeem. Op de lange termijn, krijg je uiteindelijk beschadiging van deze kritieke componenten.

Om dat te voorkomen, is het essentieel dat je je auto naar BandenProf Huizen brengt zodra je een of meer van de hierboven genoemde symptomen opmerkt.

Zelfs als je niks merkt van bovenstaande opsomming, is het zeer aan te raden dat u uw wieluitlijning gecontroleerd op onze vestiging volgens een interval van elke 6 maanden. Voor uw gemak kunt u ook bij het wisselen van uw banden van zomer naar winter en anderom de uitlijn controle laten doen.

Krijg je wielen uitgelijnd vandaag.

Bezoek vandaag BandenProf Huizen voor de beste wieluitlijning in Huizen. Of bel ons op het gegeven nummer om uw slot te boeken!