Banden Maten

wie zei dat grootte niets uitmaakte, weet niks van banden.

Als het gaat om autobanden, dan heb je diverse maten nodig die kunnen passen. De bandenmaat eis van elke auto is uniek. Het is uw plicht als om na te gaan dat u de juiste maat van de banden voor uw voertuig koopt. Wij kunnen u daarbij helpen.

Wij zijn BandenProf Huizen, een prominente banden specialist gelegen in het hart van huizen. We hebben een exclusieve collectie autobanden in Huizen afkomstig van enkele van de meest gereputeerde namen in de bandenindustrie. Deze banden zijn beschikbaar voor onze klanten in bijna elke grootte.

Dus, welk voertuig je ook rijdt, je kunt zeker een geschikte set banden vinden in Huizen in onze garage. Het enige wat u hoeft te doen is uw auto hier te brengen.

Bandenmaat toegelicht

  • De grootte van een band wordt aangeduid door middel van een alfanumerieke code waarbij elk getal en alfabet overeenkomt met een specifiek dimensionaal aspect. Je hebt misschien gezien dat deze alfa-numerieke code op de zijwanden van elke band is te vinden.
  • Voor de specifieke grootte die overeenkomt met uw voertuig, kunt u kijken in uw handleiding, deurstijl of achter de benzineklep. Als u nog steeds op uw OEM-banden (orginele banden) rijdt, dan kunt u ook de grootte van de zijwanden aflezen.
  • Laten we decoderen zodat u het beter begrijpt.
  • Een typische banden grootte lees u als 215/55 R18 Y. Zoals eerder vermeld, elk nummer en alfabet vertegenwoordigt een specifiek aspect van de grootte van de band:
  • De eerste drie cijfers, dat wil zeggen, 215, vertegenwoordigen de breedte van de band. Het wordt gemeten in millimeter.
  • De volgende twee cijfers, 55, duiden de hoogte-breedte verhouding van de band aan. Aspect ratio is niets anders dan de hoogte van de zijwanden van de band uitgedrukt als een percentage van de breedte. In dit voorbeeld is de zijwand van de band 55% zo hoog als de breedte, die 215mm is.
  • ' R ' vertegenwoordistuurde dat het een radiale band.
  • 18 is de diameter van de velgen uitgedrukt in inches.
  • Y is de snelheidsindex van deze band. In dit geval duidt het erop dat de band veilig kan werken met een maximale snelheid van 186mph.

Koop altijd banden van passende grootte

Het is van cruciaal belang dat je vast houdt aan de aanbevolen bandenmaat, voor het kopen van autobanden in Huizen. Bezoek onze vestiging en praat met onze professionele technici over de eisen van uw specifieke merk en model als u niet zeker bent van de exacte bandenmaat.

Onze voorraad bestaat uit banden van alle groottes. Dus, of je nu rijdt in een SUV of een mini hatchback, wij kunnen u helpen aan de juiste maat voor uw voertuig. BandenProf Huizen heeft voor u een uitgebreid assortiment met de beste banden in huizen. We hebben elke Tyre en grootte van bijna elk merk.