EU-banden label

Sinds 2012 moet elke band die overal in Europa wordt verkocht, een EU-banden label hebben. Waarmee de Europese unie consumenten helpt bij het kiezen van autobanden op basis van drie criteria: Rolweerstand (van bepalende invloed op uw brandstofverbruik), Grip op nat wegdek (veiligheid) en Geluidsniveau (belasting voor de omgeving).

Alle banden in de voorraad van Bandenprof Huizen hebben de passende banden labels die overeenkomen met hun kenmerken. U bent van harte welkom om de verschillende banden in Huizen te vergelijken met het EU-banden label als vergelijkings metriek.

Elke bandenfabrikant voldoet aan de EU-regels voor Bandenetikettering en markeert hun banden dien overeenkomstig. Als geautoriseerde banden verkoper hebben we alleen de banden die een EU-Label hebben. Onze klanten hebben toegang tot de Best beoordeelde autobanden in BandenProf Huizen.

Waarom het EU-banden label?

In het tweede decennium van de 21ste eeuw, kunnen we niet meer om de milieu-gevolgen van het besturen van een auto heen.

Het EU-banden label is in wezen een rating systeem dat banden sorteert op basis van 3 kritische parameters:

  • Natte grip
  • Rolweerstand of brandstofverbruik
  • Geluidsemissie

Natte grip wordt aangeduid op een schaal van A-G, een wezen de beste. Een A-rated band heeft 27% minder remmen afstand dan een G-rated band. Het zou kunnen blijken dat het verschil vooral mekbaar is wanneer u rijdt in het stadsverkeer of bij hoge snelheden.

De rating voor rol weerstand is op een vergelijkbare schaal van A-G.De rolweerstand van een band bepaalt hoeveel brandstof het verbruikt tijdens de rit. Verwachte, A-rated banden in BandenProf Huizen verbruiken tot 20% minder brandstof dan hun G-rated tegenhangers.

'D ' is het middelste punt in beide rating Charts een D is dus leeg gelaten.

Geluidsemissie is een andere kritische factor die de EU Banden labeling in overweging neemt. Het wordt aangeduid met behulp van een drie-Golf symboolwaar een golf is de stilste. De exacte decibelwaarde is ook voorzien.

Zorg voor superieure auto prestaties met de juiste banden

Voor de beste prestaties van uw auto, is het van cruciaal belang dat je vasthoudt aan banden met een rating boven D in de eerste twee categorieën. Hierbij moet worden opgemerkt dat een betere rating betekent ook een hogere prijs. Op de lange termijn, echter, zijn deze banden zijn meer kosten-effectief omdat ze brandstof besparen.

Bij BandenProf Huizen hebben we een exclusieve voorraad EU-label banden in Huizen voor uw auto.

Als u niet zeker weet welke banden de beste zijn voor uw auto, aarzel dan niet om onze bandenspecialisten te raadplegen. Zij hebben een grondige kennis van elke band in onze voorraad en kunnen u grondig begeleiden.

Bel ons vandaag nog en boek uw slot. Wij zijn open tot 17.00 uur op alle werkdagen.