Schokdempers Ophanging

Suspension

Schokdempers, veren, wieldraagarmen, wiellagers, homokinetische koppelingen en banden vormen tezamen het ophangsysteem van uw voertuig; zij zorgen voor het noodzakelijke comfort en stuur stabiliteit terwijl u rijdt. Als er aan het ophangsysteem een defect ontstaat, resulteert dit meestal in oncomfortabele ritten. Aangezien één van de functies van het ophangsysteem, het behouden van optimaal contact tussen de wielen en het wegdek is kan het rijden met een defecte onderdeel behoorlijk gevaarlijk zijn. Wanneer er een defect ontstaat heeft dit een grote invloed op het rijgedrag en wegligging van de auto. Ook zullen andere onderdelen sneller slijten. Een gebroken veer of een kapotte ophangrubber is hier meestal een gevolg van. Effecten waar u rekening mee dient te houden:

  • Een langere remweg
  • Uitbreken van de auto waardoor u in een slip kan raken (met name in bochten)
  • Meer risico zal hebben op aquaplanning

Om ervoor te zorgen dat u altijd veilige en comfortabele ritten maakt als u met uw auto op pad gaat kunt u bij BandenProf Huizen altijd zonder afspraak langskomen om uw schokdempers, veren en ophanging te laten controleren. Onze gecertificeerde monteurs zullen een diagnose stellen en, indien nodig, de onderdelen repareren en eventueel vervangen om ervoor te zorgen dat uw auto veilig blijft voor u en uw dierbaren maar ook voor uw medeweggebruikers.

Hoe lang gaan schokdempers mee ?

Een schokdemper veert per kilometer zo’n 6000 keer heen en weer. Na elke 100.000 km moeten autobezitters de schokdempers laten controleren op werking en lekkage. Na controle kan er een gedegen advies worden gegeven of de schokdempers vervangen dient te worden. Tevens wordt er gecontroleerd of de schroefveer niet gebroken is. Wanneer u een gebruikte auto koopt dan adviseren wij om bij BandenProf Huizen langs te rijden voor een gratis onafhankelijke check.

Efficiënte en goed afgestemde schokdempers zorgen voor comfortabel rijgedrag door het verminderen van de trillingen en bewegingen. Ook zorgen schokdempers voor een optimale wegligging. Laat uw schokdempers, ophanging en andere componenten regelmatig inspecteren bij BandenProf Huizen - voor optimaal comfort en veiligheid.

Problemen met de vering

Wanneer het sturen zwaar gaat, en dan met name als u langzaam rijdt. Dan is de kans groot dat een versleten schokdemper, kapotte veer of ophangrubber hiervan de oorzaak is. Al deze componenten zorgen ervoor dat u comfortabel rijdt. En u de “controle” over het voertuig heeft.

Te weinig stuurvloeistof of een ander probleem met de stuurbekrachtiging of het stuurhuis kunnen echter ook een oorzaak zijn van dit probleem. Let daarom goed op andere symptomen.

Bij BandenProf Huizen kunnen onze medewerkers een controle uitvoeren op de werking van de schokdempers, controle op breuk van de veren en versleten ophangrubbers. Wij geven eerst een gedegen repartie advies. Alvorens tot vervanging over te gaan. De vervangen onderdelen zullen bijdragen aan een veilige rijervaring voor u uw passagiers en medeweggebruikers.

Na reparatie zullen wij ook uw auto uitlijnen. Het uitlijnen van uw auto is investeren in het rendement van uw banden en uw veiligheid. Uitlijnen heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto. Deze afstelling is voor elke auto anders en voertuig specifiek vastgelegd door de autofabrikant. Als de afstelling van het onderstel niet goed is (buiten de fabrieksnormen vallen), kunnen er de volgende klachten ontstaan:

  • Trekken van de auto naar één kant
  • Schuin afgesleten banden

Bezoek vandaag BandenProf Huizen.

Als u op zoek bent naar betaalbare, kwaliteits-reparatieservices, bezoek dan vandaag onze vestiging. Boek uw afspraak vooraf, bel ons of bezoek onze website voor meer informatie. Ook bent u zonder afspraak welkom!