Banden Zijwand Markeringen

Heeft u zich ooit afgevraagd wat al die cijfers en letters op de zijkant van je band betekenen? Er is veel meer informatie op een zijwand van de band dan u zich realiseert. Ten eerste helpt het om de grootte en specificaties van de band te identificeren. Ten tweede laat het zien dat de band eigenschappen heeft volgens de Europese normen. Als u de letter 'E' ziet, kunt u er zeker van zijn dat de band voldoet aan de nodige Europese wetgeving. De zijwand toont ook de week en het jaar dat uw band werd vervaardigd. Volgens richtlijnen is het niet onwettig om banden te kopen met een lagere / hogere laadcapaciteit of snelheidswaarde, maar het wordt niet aanbevolen voor de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers. Als u niet zeker bent, raadpleeg dan de handleiding van uw voertuig of bel met BandenProf Huizen wij zullen u graag helpen.

Het lezen van de markeringen -

Laten we een typische bandenmarkering doorbreken. Laten we aannemen dat een band in het displayvenster van BandenProf deze nummers draagt:

245 35 R19 91V.

1. Bandbreedte - De allereerste waarde, 245, staat voor de breedte van de banden van uw auto. Het is in millimeters, de afstand van de zijwand tot de zijwand.

2. Hoogte/ Breedte verhouding - Rechts ernaast staat het cijfer 35 voor de Hoogte/ Breedte verhouding van de band. Deze waarde is in feite een percentage van de dwarsdoorsnede van de banden tot de breedte. Zoals, in dit geval, is de hoogte van de banden 35% van zijn breedte.

3. Wieldiameter - 'R' staat voor Radiaalband en 19 is de hoogte van het wiel in inches.

4. Laadindex - '91' is de belastingsindex van de band. In dit geval kan deze specifieke band 645 kg dragen.

5. Snelheidsbeoordeling – De laatste letter 'V', geeft de snelheidsbeoordeling weer. Het laat zien hoe snel uw auto kan gaan met die specifieke band. In dit geval geeft de 'V'-classificatie een topsnelheid van 240 km / h.

Hogere belasting indexen en verschillende snelheidsbeoordelingen -

Het is mogelijk om een ​​band te monteren met een hogere belastingindex en een ander snelheidsniveau dan de waarden die worden vermeld in het handboek van uw voertuig. Hoewel, dat kan leiden tot meer brandstofverbruik en kan bandenstoringen veroorzaken.

Loopvlakslijtage-indicatoren (TWI)

De meeste moderne banden worden geleverd met een gemakkelijk af te lezen indicator voor slijtage van het loopvlak. Dit zijn de kleine blokken in het loopvlak van de band. Telkens wanneer u ziet dat de loopvlakken van de banden in de buurt komen van deze blokken, geeft dit aan dat de banden van uw auto bijna geen wettelijke minimale profieldiepte hebben.

Neem contact met ons op als u nog niet zeker bent of als u zich niet op één bepaald bedrijf concentreert. Wij, BandenProf Huizen zullen er altijd zijn om u te helpen. Wij kunnen u dan persoonlijk informeren welke band het beste bij uw auto, rijstijl en budget past. Bovendien bent U verzekerd van professionele montage door echt ervaren bandenspecialisten. Gewoon zoals het hoort! Kom langs, of bel 035 5266558 voor de beste prijs en de beste service.