Accu

Boek uw service

 

batt

Als u een auto en een menselijk lichaam met elkaar vergelijkt, werkt de batterij van uw auto als de pacemaker die uw hart in staat stelt om te kloppen. Zonder een accu zal zelfs de krachtigste motor niet starten en als de autoaccu's niet worden onderhouden, zullen ze niet goed functioneren.

Omdat een defecte accu een van de meest voorkomende oorzaken van een autopech is, heeft Bandenprof Huizen een team van specialisten ingeschakeld om een defect apparaat te repareren of te vervangen. Wij hebben ook een ruim assortiment waaruit u kunt kiezen.

Zijn ze onderhoudsvrij?

Kortom, nee. Het is een verkeerde benaming; bedrijven gebruiken het om hun verkoop en naamsbekendheid te vergroten. Wij adviseren onze klanten altijd om de autoaccu's één keer per maand visueel te controleren op lekkages of niet.

Het advies van onze experts is om minstens één keer per twee jaar een accuservice te krijgen, want als de accu's ouder worden, neemt de kans op storingen drastisch toe.

Hoe kan ik de conditie van de accu van de auto controleren?

Laat ons u een geheim vertellen; u kunt eenvoudig de gezondheid van uw autoaccu controleren. Controleer met een multimeter of de uitgangsspanning rond of hoger is dan 12V. Als de uitgangsspanning ongeveer 14V is, toont dit aan dat de accu's van uw auto in optimale conditie zijn.

Wanneer u bij Bandenprof Huizen op bezoek komt voor een batterijreparatie bij Huizen, zorgen wij ervoor dat we een goede aflezing krijgen. Ook zullen we de connectoren reinigen en er accuvet op aanbrengen voordat we de klemmen weer aansluiten.

Waarom werkt een accu defect?

De levensduur van de accu van uw auto kan om verschillende redenen afnemen. Laten we er eens een paar bekijken.

  1. Koud weer - Lage temperaturen schaden de gezondheid van een accu ernstig.
  2. Leeftijd van de batterij - Als het apparaat ouder is dan vijf jaar, zal het een aanzienlijk gebrek aan prestaties vertonen. Na vijf jaar moet u de batterij laten vervangen of vervangen.
  3. Te lang stilstaan - Een belangrijke factor die iedereen vergeet is dat een stilstaande autoaccu uiteindelijk al zijn sap zal verliezen. U moet uw voertuig minstens één keer per week een ritje maken.
  4. AC, batterij en koplampen - Wees voorzichtig niet om de AC, het muzieksysteem, enz. op de batterij te laten werken. Hierdoor wordt de batterij zeer snel leeggezogen en wordt de levensduur aanzienlijk verkort.

Kom vandaag nog naar Bandenprof Huizen!

Als u zich zorgen maakt over de conditie van uw batterij, bezoek dan vandaag nog Phillips Tyre, Huizen. Wij zullen u adviseren over het onderhoud van uw autoaccu's en zorgen voor betaalbare reparaties of vervangingen indien nodig.