Autobanden

Zonder een goede set autobanden, is het onmogelijk om uw auto/ voertuig soepel te laten rijden. Bij bandenspecialist BandenProf Huizen, krijgt u de beste informatie als het gaat om de juiste banden en bandenprijs voor uw auto. U als Automobilist koopt een auto die een specifieke bandenmaat en vaak ook nog eens een fabrieksnorm heeft. Wanneer u banden vervangt dan dient de vervanging dezelfde norm te hebben. BandenProf Huizen kijkt altijd welke band er bij u auto past en verkopen alle soorten autobanden in Huizen tegen de beste prijs.

Autobanden zijn er in vele maten, soorten en merken beschikbaar in de markt van vandaag. Daarom is het gemakkelijk om in verwarring te raken en niet de juiste keuze te kunnen maken. Voeg de sterk wisselende prijzen van autobanden eraan toe en de keuze wordt nog moeilijker.

Experts in onze vestiging geven u graag waardevolle aanbevelingen die u als klant helpen de beste prestaties uit uw auto te halen.

Verschillende types autobanden die wij verkopen

Autobanden variëren in doel en gebruik en specialiteit, dus het kiezen van de juiste autoband als het gaat om economie, afschrijving, prestaties en veiligheid is van vitaal belang. Wij verkopen alle A merken en goedkope autobanden Huizen, Amsterdam die allemaal voorzien van een EU Bandenlabel.

Zomerbanden

Met een hard loopvlak en smalle schouderhoogte, zijn de zomerbanden ontworpen om beter te werken bij temperaturen boven 7 °c. Het groefontwerp in deze banden maximaliseert het contact met het wegdek. Gespecialiseerde kanalen in het loopvlak ontwerp helpen bij het verwijderen van water en modder tijdens de regen. Nokian Powerproof is een populair model in deze categorie.

Winterbanden

Winterbanden hebben een zachter loopvlak, dat niet verhardt en krimpt bij temperaturen onder de 7 °c, Dit zijn ideale autobanden om uw auto tijdens de winter veilig te houden. Winterse wegen zijn vol van gevaren in de vorm van sneeuw, ijzel en mist. Hierdoor heeft u kans op verlies van grip en tractie. Winterbanden, met diepe groeven en een agressiever loopvlakontwerp, houden tractie in zelfs de koudste omstandigheden. 

All-Season banden

De combinatie van de kenmerken van winter -en zomerbanden vindt u terug in een All Season oplossing. All-Seasons zijn ontworpen om betrouwbare prestaties te leveren in alle weersomstandigheden. Het meest geschikt voor mildere winters en het hele jaar door leveren All Season banden voldoende prestaties. De meeste All Season banden zijn beschikbaar in Huizen als u een economisch verantwoordelijke keuze wilt maken.

Economische efficiënte banden

Deze banden bestaan uit een gemodificeerd loopvlak dat de rolweerstand aanzienlijk verlaagt en helpt bij het verminderen van uw brandstofverbruik. Ook resulteert  het rijden met deze banden in een mindere hoeveelheid CO2emissies.

Bezoek uw bandenspecialist voor alle soorten en maten banden

Bij BandenProf Huizen verkopen wij banden van alle topmerken zoals Nokian, Bridgestone, Continental,  Michelin en Pirelli. Wij verkopen ook budget banden van het merk Ovation met een EU Label.

Dus bezoek BandenProf Huizen als je nieuwe autobanden nodig hebt. Wij zijn op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.