Accu

Boek uw service

 

batt

Als u een auto en een menselijk lichaam met elkaar vergelijkt, werkt de accu van uw auto als de pacemaker die uw hart in staat stelt om te kloppen. Zonder een accu zal zelfs de krachtigste motor niet starten en als een accu niet wordt onderhouden, zal deze niet goed functioneren.

Omdat een defecte accu een van de meest voorkomende oorzaken van autopech is, heeft Bandenprof Huizen specialisten beschikbaar om een defecte accu te repareren of te vervangen. Wij hebben ook een ruim assortiment waaruit u kunt kiezen.

Zijn accu’s onderhoudsvrij?

Niet echt! Het is een verkeerde benaming; fabrikanten gebruiken het om hun verkoop en naamsbekendheid te vergroten. Wij adviseren onze klanten altijd om de accu's twee keer per jaar visueel te controleren op lekkages of beschadigingen.

Het advies van onze experts is om minstens één keer per twee jaar een accucheck te laten verrichten, want als accu's ouder worden, neemt de kans op storingen drastisch toe.

Hoe kan ik de conditie van de accu van de auto controleren?

Laat ons u een geheim vertellen; Wij kunnen eenvoudig de gezondheid van uw accu controleren. Wij controleren met een multimeter of de uitgangsspanning rond of hoger is dan 12Volt. Als de uitgangsspanning ongeveer 14Volt is, toont dit aan dat de accu van uw auto in optimale conditie is.

Wanneer u bij Bandenprof Huizen op bezoek komt voor een accu controle, zorgen wij ervoor dat u een goede en snelle check krijgt. Ook zullen we, indien nodig, de connectoren reinigen en er accu vet op aanbrengen voordat we de klemmen weer aansluiten.

Waarom werkt een accu niet goed meer?

De levensduur van de accu van uw auto kan om verschillende redenen afnemen. Laten we er eens een paar bekijken.

1. Koud weer - Lage temperaturen schaden de gezondheid van een accu ernstig als hij niet goed op spanning is.

2. Leeftijd van de accu - Als de accu ouder is dan vijf jaar, zal de accu een aanzienlijk gebrek aan prestaties vertonen. Na vijf jaar moet u de accu laten controleren en indien nodig vervangen.

3.Te lang stilstaan - Een belangrijke factor die iedereen vergeet is dat een stilstaande autoaccu uiteindelijk al zijn accuzuur zal verliezen. U moet met uw voertuig minstens één keer per maand een ritje maken en als u uw auto lange tijd niet gebruikt dient u de accu in ieder geval op spanning te houden. Bandenprof Huizen heeft hier speciale druppelladers voor op voorraad zodat u uw accu ten alle tijde op kunt laden.

4.Airco, batterij en koplampen - Wees voorzichtig om de airco, het muzieksysteem, enz. op de accu te laten werken. Hierdoor wordt de accu zeer snel leeggezogen en wordt de levensduur aanzienlijk verkort.

Kom vandaag nog naar Bandenprof Huizen!

Als u zich zorgen maakt over de conditie van uw accu, bezoek dan vandaag nog Bandenprof Huizen. Wij adviseren u over het onderhoud van uw accu en zorgen voor een betaalbare reparatie of vervanging indien nodig.